Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnici “Parka” već treći dan ulažu maksimalne napore

BiH

park-radovi

Već treći dan radnici preduzeća “Park” ulažu maksimalne napore kako bi spasili stabla i drugo zelenilo, uklonili i orezali polomljene grane, te odvezli prikupljeni otpad sa zelenih površina, saopćeno je iz KJKP Park..

I jutros svi radnici Sektora održavanja, sa kolegama iz RJ Mehanizacija sa svim vozilima preduzeća “Park”, kao i uposlenicima zaduženim za sječu i orezivanje na terenu saniraju štetu koju su prouzrokovale sniježne padavine.

Na području šest općina u Kantonu Sarajevo i to u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći prioritet je ukloniti polomljene i oštećene grane, rasteretiti krošnje od grana koje su oštećene, ukloniti snijeg sa krošnji, spriječiti dodatna oštećenja, osloboditi prolaze i ukloniti otpad sa parkovskih staza.

Velike količine orezanih grana i drugog otpada također je prioritet ukloniti sa zelenih površina i pomoću mehanizacije odvesti na deponiju. Ujedno se vrši i prikupljanje smeća sa zelenih površina koje je proteklih dana završilo na zelenim površinama, kao i čišćenje parkovskih korpi.

Na terenu su i ekipe preduzeća “Park” zadužene za popravljanje kvarova na javnoj rasvjeti na području Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Dok traju radovi na saniranju šteta na zelenilu, vrtlari i cvjećari “Parkovog” vrtnog centra “Flora” u Nedžarićima privode kraju aktivnosti na renoviranju i uređenju izložbeno – prodajnog platoa u ulici Aleja Bosne srebrene 66 na kojem će biti izloženo oko 50.000 raznovrsnih sadnica.

Naime od utorka, 25. aprila, za sve ljubitelje cvijeća i uređenih vrtova, okućnica i balkona vrtni centar “Flora” na preko 10.000 kvadrata ponudit će bogat i raznovrstan program ukrasnog bilja, drveća, cvijeća, ukrasnog grmlja, voća, saksija, travnog busa, plodne zemlje i drugih preparate i alata.

U renoviranom i obnovljenom prostoru od utorka će kupci na licu mjesta za svoje potrebe moći direktno, odnosno na licu mjesta izabrati sadnice iz naše vlastite rasadničke proizvodnje. Svakako za svaku kupljenu sadnicu dobit će besplatne savjete i upute o njenoj sadnji i daljem uzgoju, kao i prijevoz na području Kantona Sarajevo. Pripremljen je i sadržaj za malu raju koja dođu u pratnji svojih roditelja, a u planu su i brojni drugi sadržaji.