Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnicima Krivaje Mobel obećana isplata 100 hiljada KM naredne sedmice

BiH

Protest radnika kompanije Krivaja Mobel

Radnicima Krivaje Mobel iz Zavidovića naredne sedmice trebalo bi konačno biti isplaćeno 100 hiljada KM koje je Skupština Zeničko-dobojskog kantona odobrila, potvrdio je Feni Muhamed Mahovac, predstavnik radnika.

– O vome će biti riječi prekosutra na sjednici Vlade, a isplatu očekujemo u utorak. To je dogovoreno danas sa predstavnicima Vlade ZDK u Zenici i ta pomoć dijelit će se otprilike na 740 radnika – Kazao je Mahovac.

Dva osnovna zahtjeva radnika Krivaje Mobel koji su jučer i danas bili blokirali zgradu Općine Zavidovići, kako je kazao, bili su da se Sud očituje kada će biti doneseno konačno rješenje vezano za stečajni postupak, te da Vlada ZDK isplati 100 hiljada KM koje je Skupština Kantona odobrila.

– Za ova sredstva smo se danas dogovorili, međutim kada je riječ o prvom zahtjevu rečeno nam je da će se i za to uskoro naći rješenje, tako da odustajemo od blokade zgrade Općine – istaknuo je Mahovac.

Radnici preduzeća Krivaja Mobel iz Zavidovića posljednjih nekoliko mjeseci više puta su izlazili na ulice u znak protesta, a u maju su bili izvršili i blokadu magistralnog puta M-17.