Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Radončić i Wigemark o aktuelnim temama uoči posjete Johanesa Hana

radoncic wigemark (1)

Radončić je iskazao čvrstu podršku SBB-a svim reformama koji će od BiH napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i sprecijani predstavnik EU Lars Gunar Wigemark razgovarao je danas sa predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudinom Radončićem u prostorijama te stranke.

To je jedan u nizu Wigemarkovih susreta sa domaćim liderima uoči posjete komesara EU za susjednu politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana Bosni i Hercegovini, koja se očekuje 23. marta, saopćeno je iz SBB-a.

Wimegark je upoznao predsjednika SBB-a o dosadašnjim aktivnostima na pripremi nove agende za socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini i njenim preliminarnim sadržajem.

Radončić je iskazao čvrstu podršku SBB-a svim reformama koji će od BiH napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane.

Također, on je iznio i manje sugestije vezano za sadržaj platforme, za koju je u razgovoru sa Wigemarkom ocijenio da se radi o iznimno dobro pripremljenoj viziji prioriteta rada buduće vlasti neovisno od toga ko će je činiti.