Predsjednik SBB-a

Radončiću isplaćeno 29.015 KM odštete, sav iznos ide za sanaciju zgrade ženskog dijela Gazi Husrev-begove medrese

radoncic

Kao i u ranijim slučajevima kada je novac dobijen kao odšteta zbog iznošenja brojnih kleveta na njegov račun, Radončić će i ovaj iznos uplatiti u društveno korisne svrhe

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je iz Trezora BiH dobio 29.015 KM. Iznos je uplaćen na osnovu presude Suda BiH, a radi se o naknadi nematerijalne štete zbog poznatog lišavanja slobode u montiranom procesu, koji je završen pravomoćnom oslobađajućom presudom.

Kao i u ranijim slučajevima kada je novac dobijen kao odšteta zbog iznošenja brojnih kleveta na njegov račun, Radončić će i ovaj iznos uplatiti u društveno korisne svrhe.

Konkretno, to će biti početni dio njegove finansijske podrške sanaciji zgrade ženskog dijela Gazi Husrev-begove medrese.

Naime, početkom ove sedmice Radončića je – kako je navedeno u informaciji za javnost Islamske zajednice u BiH – primio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i tom prilikom je, osim aktuelnih društvenih prilika, tema razgovora bila podrška sanaciji zgrade ženskog dijela poznate medrese.