Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalno tužilaštvo

U toku potraga za ruskim špijunima u Crnoj Gori, Abazović pozdravio akciju

crna gora policija

“Radi se o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima i koja ima za cilj očuvanje nacionalnih interesa Crne Gore”, izjavio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović

U Podgorici su u toku pretresi na zahtjev Specijalnog tužilaštva zbog krivičnog djela špijunaža, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) specijalni tužilac Vukas Radonjić.

“Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgoricu, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode”, naveo je portarol specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je na sjednici Vlade pozdravio akciju Specijalnog državnog tužilaštva: “Radi se o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima i koja ima za cilj očuvanje nacionalnih interesa Crne Gore”.

Prethodno su podgoričke Vijesti objavile, pozivajući se na podatke iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), da je više crnogorskih državljana uhapšeno u Podgorici zbog sumnje da su radili za obavještajnu službu Rusije.

“Jedna od uhapšenih osoba je, prema podacima ANB, više od decenije radila za rusku službu i dio je šire grupe čiji su članovi poznati ANB. Navodno je u pitanju službenik državne administracije”, navele su Vijesti pozivajući se na neimenovani izvor koji je dodao da je akcija ANB i Specijalnog tužilaštva “tek početak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obavještajnih službi”.