Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osuđen na uslovnu kaznu

Ranko Petrović priznao krivicu za upućivanje prijetnji po sigurnost Gordane Tadić

gordana tadic

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, za Petrovića je predložena uslovna kazna zatvora od godinu dana, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je sporazum o priznanju krivice, koji je Ranko Petrović, optužen za upućivanje prijetnji glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, sklopio sa Državnim tužilaštvom, javlja Birn.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, za Petrovića je predložena uslovna kazna zatvora od godinu dana, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Optužnica protiv Petrovića podignuta je u septembru prošle godine zbog napada na službenu osobu.

„Optuženi je priznao da je tijekom mjeseca marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvom BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti“, saopćeno je, kao i da je Petrović prilikom sporazumnog priznanja, uputio i izvinjenje, te izrazio kajanje.

Prema sporazumu, njemu će biti oduzeta sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući računarsku opremu.