Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O incidentima

Razgovor Džaferovića i Đukanovića: Uložiti napore na zaštiti Bošnjaka u Crnoj Gori

270820dzaferovic_markica

Predsjednik Đukanović je ponovio svoje opredjeljenje na odbrani temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je telefonom razgovarao s Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore, u vezi sa završenim izborima i najnovijim događajima koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Predsjedništva BiH navode da je Džaferović pozvao Đukanovića da institucije Crne Gore preduzmu dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije.

Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tokom razgovora, predsjednik Đukanović je ponovio svoje opredjeljenje na odbrani temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u.

Predsjedavajući Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom Đukanovića nema alternativu te da se budućnost zemalja u okruženju nalazi u euroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regiona, zaključili su iz Predsjedništva BiH.