Premijer RS-a

Višković: Trebamo zajedno nastupati pred investitorima, tako ćemo lakše doći do sredstava

viskovic (1)

Istakao je da će obje entitetske vlade u narednim danima pozvati Misiju MMF-a da posjeti BiH kako bi zaključili novi aranžman koji bi koristili za budžete i investicije

Premijer RS-a Radovan Višković izjavio je danas u Sarajevu da ima vrlo korektnu saradnju s federalnim kolegom Fadilom Novalićem i da resorna ministarstva dvaju entiteta svakodnevno sarađuju.

– Današnji sastanak entitetskih premijera s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegetijom ima za cilj usklađivanje mjera koje poduzimaju entiteti i da tako nastupimo pred međunarodnim investitorima i zemljama koje žele da pomognu BiH – naveo je Višković.

Podsjetio je da entiteti imaju zajedničke projekte poput izgradnje autoputa na Koridoru 5-C i da žele da zajedno izađu pred investitore.

– Smatramo da ćemo tako lakše doći do finansijskih sredstava za realizaciju tih projekata – rekao je Višković.

Istakao je da će obje entitetske vlade u narednim danima pozvati Misiju MMF-a da posjeti BiH kako bi zaključili novi aranžman koji bi koristili za budžete i investicije.

Višković je dodao da bi bilo dobro da u sastavu u kojem su bili danas ubuduće razgovaraju s predstavnicima Evropske unije i drugim investitorima o prioritetima i potrebama BiH.