Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demant na agencijsku vijest

Reakcija Nove banke: Naš korisnik je neoprezno koristio platnu karticu

bankomat334

Klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa, poručuju iz banke

Nakon što je agencija Srna objavila vijest, pozivajući se na informacije Policijske uprave Trebinje, o navodnom nestanku novca s tekućeg račune jednog korisnika “Nove banke”, stigao je i demant iz ove ustanove.

Prenosimo ga u cjelosti i bez intervencija.

“Potvrđujemo da je došlo do kompromitovanja platne kartice Nove banke usljed neopreznog korištenja iste od strane klijenta na Internetu, prilikom čega su izvršene tri transakcije bez autorizacije klijenta. Klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa.

U cilju zaštite korisnika platnih kartica i smanjenja rizika od njihovog neovlašćenog korišćenja od strane trećih lica, savjetujemo sve korisnike da odgovorno koriste svoje platne kartice za plaćanja na Internetu, prije svega provjerom sigurnosti web stranice preko koje se vrši plaćanje.

Prednosti kupovine na Internetu su brojne, od uštede vremena, do velikog izboga roba i usluga, međutim potrebno je voditi računa o tome da se kupovina obavlja kod provjerenih trgovaca. Nova banka u svojoj ponudi ima posebnu platnu karticu koju preporučuje za kupovinu putem Interneta, obzirom da nije vezana za tekući račun, nego za poseban račun na koji korisnik uplaćuje željeni iznos za potrošnju i time ima bolju kontrolu online kupovine.

Takođe, savjetujemo građanima da ne učestvuju u online igrama na sreću, poput online klađenja, kod priređivača van Bosne i Hercegovine koji nemaju odobrenje nadležnih bh. institucija”, stoji ju reakciji Nove banke.