La Liga

Real slavio u El Clasicu kod Barcelone

real barca el clasico (1)

Nakon šest odigranih utakmica Real Madrid je lider sa 13 bodova, dok je Barcelona na desetom mjestu sa sedam.

Jedan od najvećih svjetskih fudbalskih derbija španski El Clasico odigran je danas pred praznim tribinama Camp Noua u Barceloni, a slavio je Real Madrid rezultatom 3:1 (1:1), prenosi Anadolu Agency (AA).

Derbi je sjajno otvoren. “Kraljevski klub” je u petoj minuti nakon prelijepe akcije poveo s 1:0, a strijelac je, na asistenciju Karima Benzeme, bio Federico Valverde. No, samo tri minute kasnije Barcelona je izvela, također, veoma lijepu akciju, a odlično dodavanje Jordija Albe iskoristio je Ansu Fati i rezultat vratio u egal.

U završnici prvog dijela oba sastava su mogla do prednosti, ali je prvo sjajno intervenisao Thibaut Courtois nakon pokušaja izbliza Lionela Mesija, a potom i Neto poslije udarca Benzeme.

Real je do trijumfa stigao zahvaljujući pogocima u drugom poluvremenu. Iako je “Barca” dominirala u posjedu lopte gosti su bili konkretniji. Prvo je Sergio Ramos pogodio s bijele tačke u 63, a zatim je sve dileme oko pobjednika otklonio rezervista Luka Modrić u posljednjim trenucima utakmice.

Nakon šest odigranih utakmica Real Madrid je lider sa 13 bodova, dok je Barcelona na desetom mjestu sa sedam.