Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Reditelj Dino Mustafić šokiran snimkama iz Bihaća: Sramno! (VIDEO)

22/10/2018

– Sada sam gledao snimke na Al Jazeeri kako jedna grupa protestanata agresivno i organizovano kontroliše voz iz Sarajeva prema Bihaću tražeći imigrante. Snimak koji zastrašuje i podsjeća na vremena kada su na taj način “drugi” to činili tom istom narodu na drugim relacijama. Sramno!, napisao je na svom Twitteru naš poznati reditelj Dino Mustafić.

Podsjećamo, u subotu i nedjelju su u Bihaću organizovani mirni protesti.

Na njima se pojavilo nekoliko stotina građana, a koji zahtjevaju da se zabrani ulazak migrantima u Unsko-sanski kanton ili će ih kako kažu sami zaustaviti.

Zatražili su od vlasti da migrante koji su već u Bihaću, izmjeste.

Nakon okupljanja na centralnom gradskom trgu u Bihaću u subotu, nakratko su blokirali magistralni put Bihać – Sarajevo, a potom i autobusku stanicu.

Potom su se uputili na željezničku stanicu i sačekali da stigne talgo voz iz Sarajeva. Zatražili su da ga lično pregledaju, da vide ima li u njemu migranata. U vozu nije bilo migranata… Pogledajte kako je to izgledalo u prilogu Al Jazeere Balkans…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.