Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Redovna sjednica Parlamenta BiH 20. aprila, nema saglasnosti za hitnu

dzaferovic
Foto: Anadolija

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović zakazao je za 20. april redovnu sjednicu ovog doma, na čijem su dnevnom redu i zakoni čije je usvajanje uslov za kreditnog aranžmana sa MMF-om.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma navodi se da se do trenutka zakazivanja redovne sjednice predviđene kalendarom rada Predstavničkog doma nisu stekli uslovi za održavanje hitne sjednice u vezi sa setom zakona o akcizama jer nema saglasnosti najmanje dva člana Kolegijuma Doma.

“Ukoliko u Kolegijumu Predstavničkog doma bude postignuta saglasnost najmanje dva člana, hitna sjednica o setu zakona o akcizama biće zakazana i ranije”, dodaje se u saopštenju.

Dom naroda parlamenta BiH usvojio je 7. aprila po hitnoj proceduri set od četiri zakona koji predstavljaju uslov iz Pisma namjere sa MMF, a koje je na vanrednoj sjednici utvrdio Savjet ministara BiH.

Ovi zakoni juče su iz Doma naroda dostavljeni Predstavničkom domu na razmatranje.

Prošle sedmice Predstavnički dom odbacio je zahtjev Vijeća ministara za razmatranje u hitnoj proceduri seta zakona potrebnih za nastavak aranžmana sa MMF-om i uputio ih u redovnu proceduru.