ambasada sad

Reforme Izbornog zakona BiH ključne za funkcionalnost i stabilnost

ambasada-izborni zakon-twitter (1)

Matthew Palmer, viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD zadužen za izbornu reformu u BiH i Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS), borave u BiH od 27. do 30. oktobra

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini saopćila je da su reforme Izbornog zakona BiH ključne za funkcionalnost, stabilnost te kako bi se osiguralo da se glas svakog građanina broji.

Naglašeno je da SAD i Evropska unija nedvosmisleno podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH te da su tu da podrže dijalog.

“Lokalni političari na koncu snose odgovornost da građanima pruže vlast koju zaslužuju, uključujući ponovnu uspostavu normalnog funkcioniranja institucija na državnom nivou i izgradnju međusobnog povjerenja”, navodi se na Twitteru Ambasade SAD-a u BiH.

Matthew Palmer, viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD zadužen za izbornu reformu u BiH i Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS), borave u BiH od 27. do 30. oktobra.

Održali su niz razgovora sa političkim liderima o ustavnoj reformi i izmjenama Izbornog zakona BiH.