BiH

doneseno više mjera

Reorganizacija u SBB-u, Azem Cviko izbačen iz stranke

14/01/2021

Jednoglasno je donesena Odluka o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) na današnjoj je sjednici u Sarajevu donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Jednoglasno je donesena Odluka o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

– Odluka Cvike da podrži većinu sa SDA na čelu je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću – navodi se u saopćenju SBB-a.

Naglašeno je da je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH, donijelo Odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima. Jedini je, kako se ističe u saoopćenju, izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZ BiH.

Predsjedništvo SBB-a, navodi se u saopćenju, pozvalo je SDA i HDZ BiH da što prije formiraju novu Vladu FBiH, u kojoj neće biti ministara iz SBB-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.