Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rešidat: Vodu u Sarajevu moraju imati svi, a ne samo elitna naselja

residat_samer_ilijas

Završni predizborni skupovi Demokratske fronte su zadnju sedmicu predizborne kampanje rezervirani za Kanton Sarajevo. Prvi održani su u Vogošći u općinskoj Sali, te u Ilijašu u kinosali.

Samer Rešidat je punu podršku kandidatima i kandidatkinjama dao na oba skupa, dok se u Ilijašu obratio brojnim okupljenim simpatizerima i onima koji su željeli čuti šta nudi Izborni program Demokratske fronte.

„Nosilac liste za Općinsko vijeće Ilijaša Semir Dizdarević se osvrnuo na prepoznate i istraživane probleme u cijeloj općini, a ja ću ih ponoviti jer ne mogu da ne kažem da su to problemi koji tište i općinu Centar, ali i sve druge sarajevske općine. Vodosnabdijevanje je najveći problem, ali je problem i preusmjeravanje vode tako da pojedina elitna naselja u ove dvije sarajevske općine vodu imaju stalno, a ostali su osuđeni na redukciju. Žalosno je da se o tome priča u 21. vijeku kada cijeli svijet toliko napreduje na svim tehnološkim poljima“ – prisutnima se obratio kandidat za načelnika Općine Centar Samer Rešidat i dodao da su kandidati koje izaberu građani dužni biti na usluzi svim stanovnicima koji im se obrate.

Predsjednik karate-kluba “Rašid Buća“ je na centralnom skupu dodijelio zahvalnicu Sameru Rešidatu za pomoć u opremanju prostorija, ali je djeci koja su trenirala u užasnim uvjetima u MZ Crna Rijeka Ilijaš osigurao adekvatnu opremu kako bi nastavili sportskim putem kojim su počeli.

residat_samer_ilijas2 residat_samer_ilijas1

„Današnji dan nije mogao ljepše završiti. Kao ministar nisam to uradio da bih dobio pohvalu ili priznanje, već zato što su u općini Ilijaš najrespekabilniji klubovi i prvaci na koje se ne obraća pažnja kakvu zaslužuju. To je minimalno šta se može uraditi da se podstaknu djeca na još veće uspjehe“ – zaključio je svoj govor Rešidat i zahvalio se na podršci.