Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potočari

“Riješili” problem grijanja u školi, unijet će peć na drva

ucenici_potocari (1)

Nadležno ministarstvo je odobrilo sredstva za nabavku kotlova, ali zbog procedure javnih nabavki i žalbi ponuđača na tenderu, taj proces još nije završen

Djeca područnog odjeljenja “Prve osnovne škole” u Potočarima u školske klupe će sjesti u ponedjeljak, 8. februara, nakon što je rukovodstvo škole iznašlo privremeno rješenje u vezi sa zagrijavanjem učionica.

Roditelji učenika su danas organizirali proteste u školskom dvorištu kako bi izrazili nezadovoljstvo činjenicom da djeca već više od tri sedmice u ovoj školskoj godini ne pohađaju nastavu zbog kvara na školskom sistemu kotlova za grijanje, ali i zbog drugih problema s kojima se susreću.

Predstavnica roditelja Adisa Omerović, čije dvoje djece pohađa nastavu u ovoj školi, kaže da u pored grijanja postoji i niz drugih problema.

– Mi smo prošle godine ukazivali na probleme. Tražili smo sastanak s direktorom. Djeca su imala problem s učionicama koje su pune vlage, imali smo problem sa osvjetljenjem, sa mokrim čvorovima koji su u jako lošem stanju. Problem je i grijanje i to traje već godinu dana – ističe Omerović.

Pomoćnica direktora Prve osnovne škole Srebrenica Amela Hadžić kaže da je u toku rješavanje problema s grijanjem. Naime, nadležno ministarstvo je odobrilo sredstva za nabavku kotlova, ali zbog procedure javnih nabavki i žalbi ponuđača na tenderu, taj proces još nije završen.

– Našli smo rješenje da ćemo u učionice unijeti peći na drva i tako grijati do okončanja procesa – kaže Hadžić.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić obratio se okupljenim roditeljima, kazavši da razumije njihove zahtjeve.

– Došao sam da pružim podršku u svakom smislu. Opština Srebrenica je uz vas i tako ćemo i nastaviti. Mi ćemo se potruditi da usmjerimo u ovu školu više sredstava – poručio je Grujičić.