Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Je li i zataškavanje ubistava krivično djelo

Jukić o “tajnom planu” rušenja: Raspadne li se VSTV, raspast će se i institucije BiH

RuzicaJukic2-1

Da li znaju oni, koji su napravili ovakav plan (pod uvjetom da je ovo istina), da upravo ruše državnu instituciju, a što predstavlja kazneno djelo, zapitala se Ružica Jukić

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV-a) Ružica Jukić oglasila se na svom Facebook profilu, ustvrdivši da je dobila informaciju o “namjerama da se sruši VSTV”.

– Ovih dana, “došla” je do mene informacija, o planu pojedinih ambasada, da gospodin Memić održi sastanak sa Glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, dana 14.10.2019, a nakon toga da održi proteste i da se kaže da je za sve kriv VSTV.

Zatim da će gospodin Reinhard Priebe, nezavisni ekspert Europske unije, dostaviti izvješće, koje će biti loše po pravosuđe, te da će zajedno sa Američkom ambasadom tražiti od gospodina Incka da iskoristi Bonske ovlasti prema VSTV-u tj. da raspusti njegove članove.

Voljela bih da je ova informacija laž. No da li znaju oni, koji su napravili ovakav plan (pod uvjetom da je ovo istina), da upravo ruše državnu instituciju, a što predstavlja kazneno djelo.

Raspadne li se VSTV, ja tvrdim da će se i ostale institucije na razini BiH raspasti, ustvrdila je između ostalog Jukić.