BiH

Samo Ivanić prihvatio Vučićev poziv

15/07/2015

Poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada je prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH pišu “Večernje novosti”.

Mladen Ivanić je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

“U duhu jačanja dobrosusjedskih odnosa, očekujem da će što prije doći do posjete i susreta. Svi političari u BiH, zajedno sa državnicima Srbije moraju zajedno raditi na pomirenju i smirivanju situacije”, rekao je Ivanić.

Aleksandar Vučić uputio je u utorak zvaničan poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uvjerenja da su naše dvije zemlje čvrsto i trajno opredijeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.