Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brojanje krvnih zrnaca

Sanja Vulić: U Predstavničkom domu samo je 10 istinskih Srba, prozvala i Mirjanu Marinković-Lepić

sanja vulic

Kolegica Vulić nije pozvana ovdje da dijeli certifikate ko je Srbin ili nije i ko koga brani. Ja branim interese građana BiH, a na to smo se svi obavezali zakletvom- kazala je Marinković-Lepić

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a nije propustila priliku da njen povratak u poslaničke klupe prođe nezapaženo.

Nažalost, ni ovaj put se Vulić nije istaknula po nekom konstruktivnom prijedlogu, nego se ova zastupnica SNSD-a opet upustila u „brojanje krvnih zrnaca“ i o tome “ko je veći Srbin u BiH“.

S.DEGIRMENDŽIĆ

Premda se javila u okviru rasprave o zahtjevu za smjenom ministra odbrane Sifeta Podžića, u dosta neartikuliranom obraćanju u kojem je „pomiješala i babe i žabe“, Vulić je između ostalog za zastupnicu Naše stranke Mirjanu Marinković-Lepić, kazala da je neko ko se izjašnjava „kao Srpkinja, a zastupa interese Bošnjaka“.

Vulić, zastupnica koja je i na prošlim lokalnim izborima bila kandidatkinja za Općinsko vijeće Doboj i poznata je i po tome što je zbog utvrđenih nepravilnosti na ponovljenim izborima u tom gradu imala čak 17.500 glasova manje od onih prvobitno osvojenih, kazala je i da u Predstavničkom domu PSBiH, “ima samo 10 istinskih Srba„.

Ova zastupnica koja uzima platu od nekoliko hiljada maraka iz budžeta institucija BiH, koji pune svi građani ove zemlje, danas je rekla da za nju „nema više institucije i Parlamenta od moje RS“.

Niko nije danas Vulić replicirao da je entitet RS, dio Bosne i Hercegovine i da pripada svima nama podjednako, no uzvratila joj je zastupnica Naše stranke Mirjana Marinković-Lepić.

– Kolegica Vulić nije pozvana ovdje da dijeli certifikate ko je Srbin ili nije i ko koga brani. Ja branim interese građana BiH, a na to smo se svi obavezali zakletvom – kazala je Marinković-Lepić.

Inače na sjednici Predstavničkog doma PSBiH još traje rasprava o zahtjevu Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH za smjenom ministra odbrane Sifeta Podžića, a kojeg Tegeltija optužuje da je prekršio Zakon o odbrani BiH, jer je otkazao zajedničku vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije.