BiH

Pauza na sjednici

Lovrinović pozvao SDA da napusti vlast, traži smjenu Turković i Cikotića

26/10/2021

Kolege iz opozicije pozivam da se pridruže HDZ-u i SNSD-u i predlože ministre iz bošnjačkog naroda. Kada SDA sve čini da ne bude dio parlamentrane većine , neka idu u opoziciju – kazao je Lovrinović

Burna rasprava na sjednici Predstavničkog doma PSBiH o zahtjevu za smjenom Sifeta Podžića, ministra odbrane BiH, prekinuta je zahtjevom za pauzu zposlanika iz Kluba HDZ-a Nikole Lovrinovića.

S. DEGIRMENDŽIĆ

Prije toga Lovrinović je predložio da se u parlamentarnu proceduru uputi i zahtjev za smjenom Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH, te Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH.

Lovrinović je optužio SDA da se ponaša kao da nije dio parlamentarne većine, odnosno kao da ne želi više biti u vlasti.

– SDA se već duže vrijeme ponaša kao da nije dio parlamentarne većine. Glavni krivac za sve ovo što se danas dešava je ponašanje kolega iz SDA. Ja predlažem gospodinu Tegeltiji da izmijeni ovu odluku o smjeni ministra odbrane i da predloži smjenu i ministara Bisere Turković i Selme Cikotića. Ako ne može na ovoj sjednici, sugeriram da možemo i na narednoj, a kolege iz opozicije pozivam da se pridruže HDZ-u i SNSD-u i predlože ministre iz bošnjačkog naroda. Kada SDA sve čini da ne bude dio parlamentrane većine, neka idu u opoziciju – kazao je Lovrinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.