Saobraćaj u BiH danas se odvija bez zastoja i ograničenja

BiH

ODRON NA PUTU VALJEVO-LOZNICA

Na većini cestovnih pravaca u BiH promet se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, saopćeno je iz Auto moto saveza u BiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na dionici autoceste E-661 Gradiška – Banja Luka (na lokaciji Kutlešin Gaj) obustavljen je promet u zaustavnoj i sporoj traci.

Na dionici autoceste A-1 Zenica jug – Kakanj zbog radova u dužini od 3 km, promet se preusmjerava iz pretjecajne u voznu traku.

Zbog radova na dionici M-17 Zenica – Žepče u mjestu Begov Han, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic – Lišičići – Buturović Polje – Prozor (dionica Pokojište – Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Doboj – Gračanica,
– M-5 Sarajevska obilaznica (Bistrik – Korija), Višegrad – Vardište,
– M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
– M-14.1 Vršani – Bijeljina,
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,
– M-17 Doboj – Šešlije.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brodsko Polje – Brusnica (na lokaciji Kladar Donji 2). Povremene obustave izvodit će se na način: 30 minuta obustave, 10 minuta propuštanja vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila.