Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Slučaj Bosnalijek: Uhapšeni i Hasan Šepo i Samir Telibečirević

28/05/2015

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pored osumnjičenih Handžić Šefika, Arslanagić Amara, Selvić Aide, Arslanagić Izeta i Šepo Jasmina, lišeni su slobode i osumnjičeni Telibečirević Samir i Šepo Hasan.

U toku današnjeg dana svi osumnjičeni koji su lišeni slobode bit će ispitani od strane tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, u prisustvu njihovih branitelja.

Nakon toga Kantonalno tužilaštvo Sarajevo će odlučiti o daljim mjerama.

Kako je jučer saopćeno iz Tužilaštva KS osumnjičeni se terete da su kao organizovana grupa u periodu od 2002. do 2012. godine počinili više krivičnih djela, i to: krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, sklapanje štetnih ugovora, krivotvorenje službene isprave, porezne utaje i dr., a kao uposlenici firme „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo, „Brštanica“ d.o.o. Sarajevo i „Carpe Diem“ Sarajevo i na ovaj način oštetili Bosnalijek d.d. Sarajevo, budžet Federacije i budžet Kantona Sarajevo za milionske iznose u novcu – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.