BiH

Održana radionica

Saradnja MKCK i MUP-a KS na unapređenju rada policije u zajednici

24/06/2021

To je druga radionica organizirana u sklopu programa "Rad policije u zajednici" koju implementira MKCK u saradnji s policijskim organima

Međunarodni komitet Crvenog krsta Bosne i Hercegovine i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u protekla tri dana održali su radionicu o radu policije u zajednici za 15 službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Radionica je organizirana u cilju dodatnog informiranja i nadogradnje znanja policijskih službenika o metodama rada policije u zajednici u skladu s potrebama stanovništva, te razmjene iskustava o izazovima s kojim se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu s fokusom na izazovima provođenja zakona i policijskih ovlasti u oblastima migracija, kao i ideja o potencijalnim rješenjima.

Neke od tema obrađene tokom protekla tri dana doticale su se principa poštivanja ljudskih prava koja se primjenjuju u policijskim dužnostima, glavnih načela rada policije u zajednici, raznolikosti i upravljanja sukobima, kao i učešća građana u javnoj sigurnosti.

To je druga radionica organizirana u sklopu programa “Rad policije u zajednici” koju implementira MKCK u saradnji s policijskim organima, nakon što je prva održana u Unsko-sanskom kantonu u zajedničkoj organizaciji s MUP-om tog kantona.

Tokom sastanka je najavljena i saradnja MUP KS sa strukturom Crvenog krsta u sklopu koje je planirana edukacija više od 1.400 policijskih službenika o pružanju prve pomoći, saopćili su organizatori.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.