Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo dobija novo sportsko igralište

BiH

igraliste

U ulici Hekim Oglu Ali-paše u naselju Boljakov Potok gradit će se sportsko igralište. Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za finansije Emir Dedović i predstavnik firme Mibral Milan Bralović.

Riječ je o sportskom igralištu dimenzija 16 puta 18 metra sa tribinama, koje će biti ograđeno, a za čiju je izgradnju Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 158.000 konvertibilnih maraka.

– U ulici Hekin Oglu Ali-paše otkupili smo jedan dio zemljišta na kojem ćemo u narednom periodu izgraditi igralište, koje je vrlo važno za naše najmlađe sugrađane. Firma Mibral je po proceduri javne nabavke dobila ovaj posao i čim se steknu povoljni vremenski uslovi oni će biti na terenu. Teren je dosta zahtjevan i potrebno je izvršiti njegovu stabilizaciju, riješiti odvodnju oborinske vode i izgraditi pristupne puteve za invalidne osobe – kazao je Dedović, ističući da će izgradnjom igrališta mještani MZ “Alipašin Most 1“ dobiti jedan lijep sportski sadržaj.

Kako se navodi u saopćenju Općine Novi Grad, igralište je namijenjeno za košarku i mali nogomet i bit će osvijetljeno, tako da će se moći koristiti i u večernjim satima.

Njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela naselja, dobit će prostor na kojem će djeca i omladina moći provoditi slobodno vrijeme.

U sklopu radova planirana je izgradnja dva pristupna ulaza na igralište, od kojih je jedan namijenjen osobama sa poteškoćama u kretanju.