BiH

Forto-Inzko

Sarajevo ima potencijal za velike iskorake u mnogim segmentima

22/01/2019

Susret je bio prilika za razgovor o brojnim temama i pitanjima koja utiču na poslovnu klimu u Kantonu i kvalitet života njegovih stanovnika

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka. Susret je bio prilika za razgovor o brojnim temama i pitanjima koja utiču na poslovnu klimu u Kantonu i kvalitet života njegovih stanovnika.

Prepoznajući Sarajevo kao atraktivan i dinamičan grad, kako je naglasio Inzko, na strukturama vlasti je zadatak i prilika da unaprijede stanje i naprave iskorake u mnogim segmentima, od gradskog prijevoza, obrazovanja, sigurnosti, saobraćaja. Iskazao je zadovoljstvo što su u ekspozeu premijera Forte posebno potcrtani borba protiv korupcije, ulaganje i jačanje obrazovnog sektora kao i opredjeljenje da se intenzivnije radi na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

“Podizanje kvaliteta usluga u čitavom javnom sektoru, a posebno u dijelu komunalnih usluga bit će priroritet te će odrediti rad i uspjeh ove vlade”, poručio je Forto te kao posebno važan zadatak izdvojio je stvaranje jačih kapaciteta za kreiranje i implementaciju kvalitetnih projekata.

On se zahvalio svima koji podržavaju smjernice djelovanja ove vlade te je najavio dalju saradnju s međunarodnim organizacijama, ambasadama, finansijskim institucijama i ostalim koji su spremni zajednički raditi na projektima važnim za Kanton Sarajevo, saopćila je Pres-služba Vlade KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.