Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj "respiratori"

Sarajlić: Niko me u Tužilaštvu BiH nije pitao za Izetbegovića

asim sarajlic

Bio sam tamo izvjestan period, ali niko me nije pitao za predsjednika SDA

Delegat Doma naroda Bosne i Hercegovine iz Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić potvrdio je novinarima da je krajem prošlog mjeseca davao izjavu u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta “Respiratori”.

– Bio sam tamo izvjestan period, ali niko me nije pitao za predsjednika SDA Bakira Izetbegovića niti sam davao bilo kakve odgovore u vezi njega – kazao je Sarajlić, koji je to prilikom poručio da su određeni mediji pisali neistine.

Podsjećamo, Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH saslušan je u srijedu 23. septembra u Tužilaštvu BiH u vezi s nabavkom 100 respiratora u aprilu ove godine,a koji su iz budžeta plaćeni 10,5 miliona maraka, potvrđeno je za Fokus u Tužilaštvu BiH.

Ovo je druga afera u ovoj godini za koju se veže ime Asima Sarajlića. Prva je ona i nazvana po njemu, a u kojoj se Sarajlić sumnjiči za trgovinu utjecajem pri izboru predsjednika Kantonalnog odbora SDA, a o čemu je javnost mogla čuti i audio-snimak nastao u vezi s tim. Zbog ove afere Sarajlić je dao ostavku na funkcije u SDA.

Sarajlić je i jedan od optuženih pred Kantonalnim sudom u Sarajevu za nezakonito zapošljavanje u Elektroprivredi BiH.