Predstavnički dom PSBiH

Šarović: BiH srlja u ekonomsko, političko i svako drugo nazadovanje

sarovic

Vrijeme je da aktuelni saziv Vijeća ministara BiH postane istorija

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirko Šarović ocijenio je danas da Bosna i Hercegovina ‘srlja’ u ekonomsko, političko i svako drugo nazadovanje te da niko više ne spominje kandidatski status BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Upoređujući rad bivšeg i aktuelnog Vijeća ministara BiH Šarović je kazao da se prostom računicom može utvrditi da je bivši saziv za isti period održao neuporedivo veći broj sjednica.

Podsjetio je da nisu samo održavali sjednice, već da su radili na velikim projektima, imali usvojen program rada i budžet te niz drugih dokumenata kao što je Reformska agenda, ali i da su intenzivno radili na članstvu BiH u Evropsku uniju.

– Vrijeme je da aktuelni saziv Vijeća ministara BiH postane istorija. Razlika između rada ta dva saziva je neuporediva. Znak za alarm je trebao biti već uključen – kazao je Šarović novinarima u toku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Očekuje da će pozicija ili opozicija, ili čak kombinovano, povući pitanje povjerenja aktuelnom sazivu Vijeća ministara BiH te da je blokada vlasti samo dodatno usložila situaciju.

Govoreći o potencijalnom izglasavanju nepovjerenja Vijeću ministara BiH, Šarović je kazao da će uvijek biti dio onih koji će iskazati nepovjerenje aktuelnom ili sličnom sazivu.

– Sumnjam da bilo ko u Predstavničkim domu PSBiH može reći da s ovim Vijećem ministara BiH može očekivati bolje i da ćemo u ovoj godini dobiti kandidatski status, jer ga niko i ne spominje – zaključio je Šarović.