Predsjednik SDS-a

Šarović: Košarac ne može riješiti pitanje Trgovske gore

sarovic445

On je mišljenja da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bježi od odgovornosti, a to dokazuje i nemoćnim upiranjem prsta u opoziciju

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac ne može riješiti pitanje odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, jer to jedino može da rješava Predsjedništvo BiH.

“Predsjedništvo BiH je jedino mjesto koje ovo pitanje, važno za BiH, a posebno za direktno ugroženo stanovništvo sjeverozapada Republike Srpske, može rješavati, uključujući i mogućnost pokretanja međunarodne arbitraže”, rekao je Šarović.

On je mišljenja da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bježi od odgovornosti, a to dokazuje i nemoćnim upiranjem prsta u opoziciju, saopšteno je iz SDS-a.

“Najavljeno putovanje Košarca u Zagreb i prijem ambasadora BiH u nadležno ministarstvo u Hrvatskoj da bi se razgovaralo o Trgovskoj gori samo je nepotrebno gubljenje vremena i Dodikovo maskiranje stvarne namjere njegove neuspješne posjete ovoj zemlji”, smatra Šarović.