Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDS-a

Šarović: Ovo je pravo lice vlasti u RS-u

sarovic

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS danas nisu usvojili odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kritikovao je odluku Narodne skupštine RS o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju skupština općina Teslić i Rudo.

Smatra da je to loša odluka, „koja govori mnogo o samoj vlasti u RS i njihovoj neprincipijelnosti“, saopćeno je iz SDS-a.

– Ne poštuju vlastiti zakon, koji su sami donijeli, a općine dijele na ‘svoje i „tuđe’. Ovim su potvrdili da se radi o vlasti koja ne radi za građane već za svoju stranku te da nisu sposobni da se izdignu iznad uskostranačkih interes – kazao je Šarović.

Istakao da je odluka o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju SO Teslić i Rudo „pokazala nažalost pravo lice vlasti RS“.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS danas nisu usvojili odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić.

To znači da parlamenti u Tesliću i Rudom neće biti raspušteni, iako nakon provedenog postupka opoziva nisu opozvani lokalni načelnici Milan Miličević i Rato Rajak.

Zakonom o lokalnoj samoupravi u RS propisano je da Narodna skupština može, na prijedlog Vlade, da raspusti skupštinu ako nakon provedenog postupka opoziva gradonačelnik, odnosno načelnik općine ne bude opozvan.