BiH

poslanik sds-a

Šarović: Podržali bismo razrješenje cijelog Vijeća ministara BiH (VIDEO)

30/03/2021

Izrazio je uvjerenje da to Tegeltija neće učiniti iako je i sam kazao, podsjeća Šarović, da to državno tijelo ne predlaže zakone, niti bilo šta reformsko i da je loše zato što nema dogovora

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kazao je danas da bi podržao smjenu kompletnog Vijeća ministara kada bi takvo nešto predložio predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD).

Izrazio je uvjerenje da to Tegeltija neće učiniti iako je i sam kazao, podsjeća Šarović, da to državno tijelo ne predlaže zakone, niti bilo šta reformsko i da je loše zato što nema dogovora.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je na današnjoj sjednici prijedlog Tegeltije za smjenu ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS), ali SDS nije glasao za to.

– Ne radi se o tome da Tegeltija tvrdi da je taj ministar nesposoban i loš nego su to unutrašnja previranja s jednim od ranijih koalicionih partnera SNSD-a. To je samo igra, suštinski se ništa ne mijenja i prava stvar bi bila da ode cijeli saziv Vijeća ministara – zaključio je Šarović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.