Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak “Osmorke” i HDZ-a trajao 45 minuta: “Jedno rješenje izgleda nemoguće”

elmedin konaković
FOTO: Fena
Elmedin Konaković

– Danas smo koordinirali neke aktivnosti kako bismo bili spremni na činjenicu da ćemo brzo doći u priliku da potvrdimo Vladu federacije BiH – rekao je Konaković

Imenovanje Vlade Federacije BiH bilo je u fokusu današnjeg sastanka predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka “Osmorke” održanog u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– To je bio samo još jedan u nizu sastanaka koje u okviru ove koalicije, parlamentarne većine, imamo redovno. Današnji sastanak nije trajao dugo, oko 45 minuta, te su učesnici samo prešli preko aktualnih pitanja na nivou Vijeća ministara BiH, usaglašavali neke naredne aktivnosti, a naravno fokus je bio na imenovanju Vlade Federacije BiH – kazao je Feni nakon sastanka jedan od učesnika, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Kako kaže, svi sada iščekuju rješenja, “jedno koje izgleda nemoguće je da potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo i Stranka demokratske akcije (SDA) shvate da treba da poštuju parlamentarnu većinu ili drugo, koje je realnije, da će visoki predstavnik Christian Schmidt u narednim danima otkočiti proces”.

– Danas smo koordinirali neke aktivnosti kako bismo bili spremni na činjenicu da ćemo brzo doći u priliku da potvrdimo Vladu federacije BiH – zaključio je Konaković.