Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez za promjene zajednički nastupa i na lokalnim izborima

BiH

savez za promjene

Predsjednici stranaka članica Saveza za promjene potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o zajedničkoj saradnji kojim je predviđeno da će Savez za promjene zajednički nastupiti na predstojećim lokalnim izborima i da će biti fomirana zajednička tijela.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić je kazao da su se sve glavne opozicione stranke u Republici Srpskoj dogovorile da se oformi Savez za promjene koji će imati čvršću strukturu i koji će moći donositi jedinstvene odluke.

“U pokušaju da napravimo nešto bolje u RS-u i da omogućimo da ona ima budućnost moraju se promijeniti prioriteti koji su do sada bili vođeni. Na prvo mjesto želimo da stavimo živote ljudi, a prije svega privredu zapošljavanje i ono od čega se živi”, naveo je Bosić i dodao da im je zajednički cilj da preokrenu proces propadanja i daljeg siromašenja RS-a.

On je kazao da su partije Saveza za promjene dogovorile da se napravi čvršća struktura, koja uključuje i formiranje zajedničkih organa.

“Imaćemo predsjedništvo kojeg će sačinjavati predsjednici stranka. Biće formirano i tijelo koje će koordinisati politiku na nivou RS-a i zajednički nastup u Narodnoj skupštini RS na čijem čelu će biti Dragan Čavić, lider NDP-a. Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić će biti na čelu tijela koje će koordinistati rad predstavnika u institucijama BiH”, kazao je Bosić i dodao da će on biti na čelu predsjedništva Saveza za promjene.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je istakao da su se sve stranke obavezale da će odgovorno i kordinirano raditi na svim nivoima vlasti u RS i BiH i da će zajednički nastupiti na lokalnim izborima.

“Na ovaj način mi izražavamo svoju ozbiljnu namjeru da izvršimo promjene u RS-u i da pokažemo da smo opredijeljeni da promijenimo vlast koja loše vodi RS”, kazao je Borenović.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je da je cilj svih potpisnica Memoranduma o saradnji da u se potpunosti konsoliduje i sinhronizuje političko djelovanje od lokalnih zajednica do institucija BiH.

Memorandum su osim lidera SDS-a, PDP-a i NDP-a potpisali i Milanko Mihajlica, predsjednik Srpske radikalne stranke RS, Adam Šukalo, predsjednik Stranke napredna Srpska, te Nebojša Vukanović, predsjednik Stranke za pravdu i red.