Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Sarajevu

SDA mora platiti Radončiću 1.000 KM zbog tvrdnji da je bio UDBA-in agent “Šćepo”

radoncic

SDA je obavezna da Radončiću isplati ovaj iznos na ime naknade štete zbog povrede časti i ugleda, jer su o njemu objavljene laži u pamfletu te političke organizacije, saopšteno je iz SBB-a

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH dužna je da predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću isplati 1.000 KM zbog klevete, odlučio je Kantonalni sud u Sarajevu.

SDA je obavezna da Radončiću isplati ovaj iznos na ime naknade štete zbog povrede časti i ugleda, jer su o njemu objavljene laži u pamfletu te političke organizacije, saopšteno je iz SBB-a.

Općinski i Kantonalni sud u Sarajevu utvrdili su da je SDA u svojoj “propagandnoj novini, koja je služila za obračunavanje sa političkim protivnicima, objavila laž da je Radončić radio za UDBA-u(nekadašnju Upravu državne bezbjednosti) i bio špijun pod kodnim imenom Šćepo”.

Ovo je druga pravosnažna presuda kojom je SDA osuđena za iznošenje lažnih navoda o predsjedniku SBB-a.

SDA je prošle godine isplatila 1.000 KM Radončiću zbog objavljivanja laži u pamfletu “Bosanska stvarnost” iz 2012. godine, kojima se on povezuje sa Naserom Keljmendijem.

Iz SBB-a navode da je SDA jedina politička stranka u BiH koja je osuđena za klevetu, i to više puta.