Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP Banja Luka: Još jedan cirkus u režiji Milorada Dodika i Željke Cvijanović

cvijanovic – dodik

Na samom početku želimo istaći da svaka bogomolja koja se izgradi u Bosni i Hercegovini može samo pomoći izgradnji pomirenja i jačanju našeg društva. Međutim današnje osveštanje temelja Rusko-Srpskog hrama u Banja Luci, predstavlja skandal i cirkus u režiji Milorada Dodika i Željke Cvijanović, stoji u saopštenje Gradske organizacije SDP BiH Banjaluka.

Za razliku od mnogih koji ćute na ovo u Republici Spskoj jer se boje da će ih isti nazvati izdajnicima, mi nećemo ćutati.

Kao prvo, ko je dao nalog da sva djeca iz banjalučkih škola moraju prisustvovati današnjem događaju? Tražimo da se utvrdi ko je dao taj nalog i ko to zloupotrebljava našu djecu u vjerske ili političke svrhe.

Drugo, ko je pozvao penzionisanog vladiku Kačavednu, koji je poznat po skandalima sa zloupotrebom djece i sklonostima ka pedofiliji da danas hoda u svečanoj povorci? Jeste li zato našu djecu zvali, bolesni umovi?

Treće, jeste li pitali građane Banja Luke i Republike Srpske da li nam treba ovaj hram jer ga pravite od naših para, a slikate se sa svojim kumovima koji su oštetili budžet Republike Srpske za milionske iznose?

Četvrto, još jednom pozivamo Srpsku Pravoslavnu Crkvu da ne učestvuje u političkoj kampanji vladajućeg režima, budite uz svoj narod jer to vam je božja obaveza?

I na kraju, pitanje za ambasadora Ruske Federacije:

Šta ste uradili u Republici Srpskoj i šta ste uradili za naš narod osim što ste oteli rafineriju u Brodu zajedno sa Miloradom Dodikom, i uništavate je iz dana u dan i još uvijek građanima Republike Srpske dugujete nekoliko stotina miliona maraka za neplaćene poreze.