Detalji tragedije na Palama: Ubio oca pa krvav izašao pred komšije

pale

Zbog sumnje da je osamdesetogodišnjeg oca Veljka Božića iz Pala ubio nožem, policija je uhapsila Nenada Božića (45).

Nenada su, saznajemo, prijavile komšije, nakon što su ga jutros, oko osam časova, primijetile napolju, s krvavim nožem u ruci. Mještani vjeruju da je Nenad oca, kod kojeg su pronađene rane na grudima i leđima, izbo nakon svađe, pišu Nezavisne novine.

Komšije kažu da su vidjele da je Nenad nakon ubistva hodao ulicom s nožem u rukama, nakon čega su, prestravljeni, pozvali policiju.

“Rastrojeno je hodao prema obližnjem kafiću s nožem u ruci”, pričaju mještani te dodaju da su se prije ubistva iz kuće Božića čule vika i svađa.

Pretpostavlja se da je Veljko nakon što je izboden, i to, prema riječima mještana, u krevetu, uspio ustati i sići sa sprata do ulaznih vrata. Tu je tijelo i pronađeno.

Zločin se dogodio u Ulici Trifka Grabeža, gdje su primijećeni i rođaci starca i njegovog sina, ali izjave nisu željeli davati. Krv na kućnom pragu pokrili su dekom.

Mještani Pala pričaju da su Nenad i njegov otac bili mirni i pravi domaćini, te da ništa nije ukazivalo da može doći do ovakvog zločina.

“Nenad je miran. Jedno vrijeme je vozio kamion, ali je zbog narušenog zdravlja kasnije počeo raditi za jednu pekaru i kombijem prevoziti pecivo. Baš ih je krenula neka nesreća. Prije godinu dana umrla je Nenadu majka, a u ratu je izgubio brata blizanca”, pričaju mještani.

Kako dodaju, motiv ubistva nikom nije poznat. Iz policije su potvrdili da je obavljen uviđaj kojim je rukovodilo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i više detalja biće poznato po završetku istrage.

Policija utvrđuje da li je prije zločina došlo do sukoba između oca i sina, te da li je Nenad, eventualno, imao psihičkih problema.

Nenad i Veljko Božić su živjeli sami u kući u Palama. Nenad nije oženjen, a komšije kažu da se iz kuće Božića često čula galama i da su strahovali zbog toga. Nenad ima i sestru, koja ima svoju porodicu.