Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP BiH: Grad Mostar odlučio se obračunati s građanima

BiH

sdp bih

SDP BiH smatra kako Grad Mostar neprimjerenim potezima rješava problem parkiranja, a poteze Gradske uprave naziva “terorom nad građanima”.

U priopćenju za javnost Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar navodi se kako je ovih dana poduzeću MO Parking dopušteno uvezivanje s registrom novčanih kazni i prekršajnih evidencija, što u praksi znači da će Grad od sada moći od građana prisilno naplaćivati kazne za neplaćeni parking.

“To ne bi bilo neobično da je Gradska uprava pripremila grad i građane za poslovanje ovog poduzeća. MO Parking ne planira izdavanje mjesečnih parking karata, što građane u prvoj zoni parkiranja košta 600 maraka mjesečno i dovodi ih u nezavidan položaj”, navodi se u priopćenju.

Iz SDP-a BiH upozoravaju kako je MO Parking zauzeo parkirna mjesta bez ikakve procjene potreba mjesnog stanovništva, što u nezavidan položaj dovodi sve građane Mostara, posebice one u starijim dijelovima grada, gdje ne postoji dovoljan broj parkirališnih mjesta.

“Pozdravljamo svako uvođenje reda, pa i u domeni prometne kulture, ali to mora biti na zadovoljstvo grada i građana, te nakon što se stvore svi preduvjeti. Nije dovoljno postaviti parking satove, obilježiti mjesta i misliti da će problem parkiranja u gradu biti saniran. Način na koji to provodi Gradska uprava Mostara je teror nad građanima, koji su zbog nepostojanja Gradskog vijeća onemogućeni izboriti se za svoju zaštitu”, poručuju iz SDP-a BiH.

Iz te stranke pozvali su mostarskog gradonačelnika, kao jedinoga organa vlasti u Gradu Mostaru, da reagira i zaustavi “pljačku građana”.

“Kao i bezbroj puta do sada cijenu za sve javašluke u gradu platit će građani, a ne oni koji su grad doveli u ovakvo stanje, SDA i HDZ”, navodi se na kraju priopćenja Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar.