Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Diskriminacije u školstvu RS-a i SBK-a moraju prestati

BiH

skola

Danas je u Travniku održana sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je razmatran novi nacrt Statuta SDP BiH, o kojem će stav dati i Glavni odbor 13. septembra, a konačni sud dati delegati šestog redovnog Kongresa 3. oktobra u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva su utvrdili i proširene liste kandidata za Glavni i Nadzorni odbor za predstojeći šesti redovni Kongres, koje će biti proslijeđene na usvajanje članovima Glavnog odbora.

Predsjedništvo SDP BiH još jednom je najoštrije osudilo diskriminatorsku praksu koju u obrazovnom sistemu provode vlasti RS, kroz negiranje bosanskog jezika, kao i segregacijsku praksu u obrazovnom sistemu Srednjobosanskog kantona u kojem, nažalost, još uvijek, djeca različite nacionalne pripadnosti ne pohađaju školu zajedno i ne žive jedna s drugima, nego jedna pored drugih, zahvaljujući retrogradnoj politici koju još uvijek provodi vlast na području ovog kantona.

Nakon sjednice Predsjedništva u Travniku je održana i unutarstranačka debata svih kandidata za Predsjednika SDP BiH za područje Srednjobosanskog kantona.