Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: SDA-ov direktor TVSA Elvir Resić treba odmah podnijeti ostavku

elvir resic

Zavođenje cenzure na TVSA i zabrana objavljivanja vijesti o redukciji vode u Sarajevu školski je primjer zloupotrebe položaja i gaženja slobode medija, kaže se u saopćenju SDP-a i dodaje:

TVSA je javna televizija koju plaćaju građani iz budžeta kantona i to nije privatna SDA televizija na kojoj promašeni kadrovi ove stranke mogu provoditi cenzuru i teror nad zaposlenicima koji obavljaju svoj posao.

Dužnost javnog servisa je da obavijesti građane o tome da neće biti vode, bez obzira što SDA misli da će neobjavljivanjem vijesti o redukciji, voda poteći iz suhih slavina.

Posebno je degutantno i za svaku osudu ponašanje direktora Elvira Resića prema novinarki Sunčici Šehić koja se eto drznula objaviti informaciju koji dio Sarajeva će ostati bez vode.

Resić je ovakvim potezom jasno pokazao da je njegov maksimalni domet kada su u pitanju mediji gledanje televizije.

Resić i slični Resići nemaju šta raditi u bilo kojem mediju, pogotovo onom kojeg plaćaju građani.

Mediji bez slobode postaju batina u rukama onoga koji tu slobodu ukida.

Očito je da SDA želi od TVSA i svakog drugog medija napraviti stranačku batinu kojom će se obračunavati sa svim koji im nisu po volji.

Zato se ovo ponašanje mora zaustaviti i Resić treba odmah dati ostavku.

Ako on ne želi odstupiti onda Vlada i Skupština KS imaju obavezu da ga smijene.

U suprotnom će biti sasvim jasno da Vlada i njena većina u Skupštini KS podržavaju cenzuru i pretvaranje TVSA u megafon SDA i njene neuspješne i promašene politike.