Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SDP Tuzla žali zbog dešavanja unutar Demokratske fronte

03/02/2018

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Tuzla (KO SDP BiH)izrazila je žaljenje zbog posljednjih dešavanja u Demokratskoj fronti, koju je napustio određeni broj istaknutih funkcionera.

– Pozivamo naše drugarice i drugove da svu našu snagu usmjerimo ka borbi protiv nacionalista, a naše eventualne unutarnje nesuglasice ostavimo po strani. Samo je jedan cilj koji mora biti jači od svih naših pojedinačnih ciljeva, ukoliko želimo da sačuvamo BiH, a to je svrgavanje sa vlasti nacionalističkih stranaka nakon Općih izbora 2018. godine – navodi se u saopćenju KO SDP BiH Tuzla.

Ovim povodom iz Kantonalne organizacije ističu da je nakon potpisivanja „Jahorinske deklaracije” 26. desembra 2016.god. krenuo proces okrupnjavanja i jačanja lijeve građanske inicijative, koji svakim danom bilježi sve veći broj sljedbenika političke i intelektualne orijentacije.

– To pokazuju konstantna uključivanja istaknutih ličnosti širom BiH u SDP BiH, ali i druge stranke koje podržavaju ovu inicijativu – saopćeno je iz KO SDP BiH Tuzla.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.