Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP: Vrijeme je da načelnik Koldžo počne zastupati interese građana

SDP Novo Sarajevo

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Novo Sarajevo u potpunosti podržava legitimnu borbu građana i građanki iz ulice Zmaja od Bosne 80, u naselju Dolac Malta, koji su stali u odbranu svojih stanarskih prava i prava na korištenje zajedničkih prostorija.

Načelniku Nedžadu Koldži, koji je izabran da zastupa i brani interese građana i građanki, poručujemo da se uzdrži od aktivnosti kojima se stiče dojam da Općina Novo Sarajevo sa načelnikom na čelu pokušava uzurpirati zajednički prostor i ugroziti njihovo temeljno ljudsko pravo na adekvatan smještaj i dostojanstveno stanovanje.

Izražavamo žaljenje što je zbog ovog, po nama, neodgovornog ponašanja došlo i do angažovanja sudske policije, čime se građanima i građankama koji se bore za svoja prava šalje krajnje pogrešna poruka da će se na njihov aktivizam odgovoriti silom.

Zahtijevamo da Nedžad Koldžo sačeka sudski epilog ovog slučaja, te umjesto zastrašivanja zajednice, počne rješavati stvarne probleme građana i građanki Novog Sarajeva, stoji u saopštenju SDP-a Novo Sarajevo.