Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Braća pretukla bivšeg očuha zbog neraščišćenih porodičnih odnosa

policija rs

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Antonija Galića (1996.) i Nikolu Galića (1997.), oba iz Prijedora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda.

Osumnjičeni su 21. novembra oko 22.30 sata, u zaseoku Rašlja, u mjestu Ljubija, fizički napali oštećenog Veljka Malića i zadali mu teške tjelesne povrede.

Napadnutom Maliću su, osim preloma obje ruke i noge, polomljeni lopatice, više rebara, pršljenovi, a došlo je i do napuknuća plućne maramice. Malić je medicinski zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nezvanično, braća Galići su Malića, koji im je bio očuh, napali zbog neraščišćenih porodičnih odnosa.