Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDU: Ostvarili smo kontakt sa izbornim štabom Hillary Clinton

BiH

Hillary Clinton

Povodom kontakata koje je ostvario SDU BiH sa izbornim štabom gospođe Hillary Clinton i Demokratskom strankom SAD-a, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost:

Rukovodstvo SDU BiH je ostvarilo kontakt sa Đonom Salaziom (John Sollazzo) članom izbornog štaba gospođe Hillary Clinton i podpredsjednikom Demokratske stranke Staten Island-a Savezna država New York, u vezi organizacije sastanka preko video linka koji je upriličen 27.09.2016. godine.

Na sastanku je bilo riječi o kampanji za Lokalne izbore 2016. godine, kao i opštem stanju u BiH sa aspekta referenduma kao novog pokušaja destabilizacije Balkana. Naravno nezaobilazna tema su bili i američki predsjednički izbori, a predstavnici Demokratske stranke iz Savezne države New York su se zahvalili rukovodstvu SDU BiH na tome što je javno pozvalo bosansku dijasporu da da podršku gospođi Hillary Clinton, kandidatkinji Demokrata za predsjednicu SAD-a.

Rukovodstvo SDU BiH je ponovilo svoj stav da je ovogodišnja kampanja za predsjednika SAD-a, kampanja koja će sasvim sigurno odrediti dalju sudbinu i karakter američkog društva u kojem zasad nema zvaničnih rasnih, vjerskih i etničkih razlika, te se nadamo da će tako i ostati. Predsjednički izbori u SAD-u će također u mnogome uticati na stanje na Balkanu i BiH, stoga je rukovodstvo SDU zamolilo predstavnike Demokratske stranke SAD-a da BiH ostane i dalje u fokusu nove američke administracije na čelu sa novom predsjednicom SAD-a gospođom Hillary Clinton.

Sastanak je završen sa zaključkom da se saradnja između SDU BIH i Demokratske stranke kao sličnih političkih koncepata treba produbiti i ojačati u budućnosti i da će međusobni kontakti kao i saradnja biti sasvim sigurno nastavljeni.

sdu