Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stevanović potvrdio

Sebija Izetbegović odgovorila novom Upravnom odboru KCUS-a

sebija izetbegovic kcus
FOTO: Fokus

Upravni odbor KCUS-a je prije tri sedmice pokrenuo zahtjev za smjenu Sebije Izetbegović

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zvanično je poslala izjašnjenje novom Upravnom odboru KCUS-a. Ovu informaciju za N1 potvrdio je Dragan Stevanović, član Upravnog odbora KCUS-a.

Podsjetimo, Upravni odbor KCUS-a je prije tri sedmice pokrenuo zahtjev za smjenu Sebije Izetbegović.

“Istina je da je stigao odgovor. Iskreno ono što mogu samo da kaže je da se u odgovoru negira legitimnost Upravnog odbora. No, to je bilo i očekivano. Također, traži se da bude saglasnost i federalnog ministra zdravstva. Oba zahtjeva su neargumentirana“, kazao je Stevanović.

Potom je dodao:

“Da li je Upravni odbor legitiman ili ne to će se rješavati ili ne rješavati na nivou Vlade Federacije BiH. Druga stvar koja se tiče saglasnosti federalnog ministra zdravstva, to nije po zakonu obavezno, ali jeste po statutu KCUS-a. Dakle, očitovanje je bilo više formalno bez ikakavih osporavanja”, kazao je Stevanović za N1.

Kako je za N1 nezvanično rečeno, u očitovanju se navodi kako je imenovanje Upravnog odbora izvršeno bez prijedloga federalnog ministra te da Upravni odbor u ovom sazivu nema pravo da odlučuje niti donosi bilo kakve odluke.

Također, Sebija Izetbegović je navela kako odluka o imenovanju razrješenja generalnog direktora obaveznoj predhodnoj saglasnosti federalnog ministarstva zdravstva. Dodala je kako nakon kompletne (tražene) dokumentacije biće u mogućnosti da se u potpunosti izjasni.