Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Segmedina Srna-Bajramović: Sigurnost za vlast, ali ne i za građane

vlada-ks-zgrada

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iznenađena je još jednim bahatim potezom aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo.

Naime prema pisanju medija najavljeno je donošenje „Uredbe o određivanju ličnosti u Kantonu Sarajevo koji se posebno osiguravaju i način njihovog osiguranja“.

Za SDP BIH je neprihvatljivo da se vlast, umjesto sigurnošću građana, bavi sigurnošću i novim povlasticama ministrima i njihovoj sviti.

Zastupnica SDP BiH Segmedina Srna-Bajramović reagirajući na spornu “Uredbu” podsjetila je aktuelnu vlast na katastrofalnu sigurnosnu situaciju u KS. [yuzo_related]

“Kolegij Skupštine i Vlada KS već mjesecima ne žele organizovati sjednicu Skupštine na temu sigurnosti, iako smo svakodnevno svjedoci novih pljački, pucnjava, saobraćajnih divljanja, maloljetničke delinkvencije…

Na žalost, sada je jasno kako Vlada KS uredbom o osiguranju koja će se finansirati narodnim novcem iz budžeta, želi obezbijediti siguran život sebi i svojim porodicama, a građanima vrlo jasno poručuje da ih sistem ne može niti želi zaštititi, jer je odlučio da štiti samo sebe.

Pozivam Vladu da odustane od nemoralne i bezobrazne uredbe, te da se posveti kreiranju sveobuhvatnih sistemskih mjera u cilju sigurnijeg okruženja za sve nas zajedno.

Ukoliko ipak odluče nastaviti sa procesom usvajanja ovakve uredbe, želim jasno da istaknem kako je neprihvatljivo da se bilo ko, a pogotovo narodni zastupnici, odredbama iste definišu kao povlaštena kategorija”.