Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi grad

Semir Efendić neće imati podršku SDA na izborima

semir efendić
FOTO: Fena
Semir Efendić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora, koji bi će biti održani 6. oktobra. Na izborima birati će se načelnici općina i gradonačelnici gradova, kao i općinska i gradska vijeća

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Novi Grad se oglasio i najavio da će ova stranka imati vlastitog kandidata za načelnika sarajevske općine Novi Grad.

Kolegij SDA Novi Grad Sarajevo, je na jučerašnjoj sjednici razmatrao izvještaj Kadrovske komisije.

Kako navode, konstatirano je da su Mjesni odbori nominirali “veliki broj veoma kvalitetnih kadrova”, te da je Komisija imala puno posla, ali i posebnu odgovornost prilikom selekcije kandidata.

“Stav OO SDA NG je da SDA, kao najjača stranka u BiH, treba imati kandidate za sve pozicije na predstojećim izborima. SDA Novi Grad će izaći sa listom obrazovanih, stručnih, kompetentnih i sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima i potrebama građana Novog Grada”, poručuju iz SDA Novi Grad.

Kažu da će njihov kandidat biti najbolji načelnik

Na kraju su najavili kako će ova stranka imati vlastitog kandidata za načelnika općine Novi grad. Ovime su definitivno potvrdili da neće podržati aktuelnog načelnika Semira Efendića (SBiH).

“Kada je u pitanju pozicija načelnika, u opticaju je više kandidata, od kojih će izabrani, uz podršku predsjednika i kompletnog Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo sigurno biti najbolji načelnik za sve naše sugrađane”, poručuju iz SDA Novi Grad.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora, koji bi će biti održani 6. oktobra. Na izborima birati će se načelnici općina i gradonačelnici gradova, kao i općinska i gradska vijeća.