Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar zdravlja RS

Šeranić: Mogućnost da se za praznike produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Banja Luka: Promocija pete knjige Milorada Dodika ‘Volja naroda’
18.08.2021., Banja Luka (BiH) - Promocija pete knjige Milorada Dodika 'Volje naroda', srpskog clana Predsjednistva BiH. O knjizi su govorili recenzenti Franc Sosnja i priredjivac knjige Milan Ljepojovic, a promocija je odrzana u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, ali bez glavnog aktera, pisca Milorada Dodika. Knjiga ima cak 356 strana, a na promociji je istaknuto da se petom napisanom knjigom Dodik istakao medju europskim drzavnicima s najvecim brojem napisanih knjiga. Promociji su nazocili Alen Seranic, ministar zdravstva RS, Rajko Kuzmanovic, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti RS, akademik Dragoljub Mirjanic i akademik Drago Brankovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Svakako postoji opcija da se ugostiteljima izađe u susret i za taj određeni period produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Postoji mogućnost da se udovolji zahtjevu ugostitelja u Republici Srpskoj da se produži radno vrijeme za predstojeće praznike, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Takva mogućnost se ukazala jer je trend oboljelih od kovida u padu u posljednjih mjesec dana. Na bolničkom liječenju, danas ih je oko 450, tako da smo u tom kontekstu razmatrali mogućnost da se definiše rad ugositetljskih objekata – rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, svakako postoji opcija da se ugostiteljima izađe u susret i za taj određeni period produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

– Vidjet ćemo na koji način ćemo to definisati. Tražili smo od Ministarstva trgovine i turizma da iznesu određene preporuke i mislim da će se ubrzo Štab, odnosno Vlada očitovati o tom pitanju – naveo je Šeranić.