Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Šetnja za ozdravljenje” u subotu na Vilsonovom šetalištu

stenja za ozdravljenje

Udruženje žena oboljelih i liječenih od raka dojke „Život“ sudjelovati će na osmoj humanitarnoj akciji pod nazivom „Race for the cure – Trka ili šetnja za ozdravljenje”, koja će se naredne subote održati u Sarajevu.

U ovogodišnjoj “Šetnji za ozdravljenje” u Sarajevu se očekuje oko 7.000 učesnika, među kojima će biti i njih oko 230 iz Zenice i Žepča, a vrijedno je napomenuti da se projekat „Race for the cure“ održava se u 150 gradova širom svijeta u cilju ranog otkrivanje raka dojke i prevencija ove bolesti.

– Cilj naše akcije, koja je svjetskih razmjera i deseta je po redu u našoj zemlji, je podizanje svijesti i osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv raka dojke. Moramo djelovati preventivno i nastojimo da simboličnom prodajom majica za učesnike akcije osiguramo sredstva za poklon-paketiće za oko 1.300 novooperisanih žena od ovog oboljenja, te za besplatne mamografske preglede za socijalno ugrožene žene – kazala je Suadeta Bobić, predsjednica zeničkog Udruženja “Život”.

Zeničko udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke „Život“ jedno je od 24 partnerska udruženja u Bosni i Hercegovini, koja su uključena u organizaciju akcije „Šetnja za ozdravljenje“, i pozivaju sve građane da se u subotu, 3. oktobra, uključe u akciju na sarajevskom Vilsonovom šetalištu.