Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon rutinske kontrole

SIPA na području Tomislavgrada slobode lišila organizatora šverca cigareta

sipa

Lice je lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku operative akcije kodnog naziva ”23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namjenjenog za prevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1.300.000,00 KM, 11.11.2021. godine slobode lišili jednu osobu, koje je označeno kao organizator.

Osoba je zaustavljena u četvrtak u večernjim satima na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e.

Slobode je lišena zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda” iz člana 210.a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osoba lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih.