BiH

saslušavanje u sudu bih

SIPA privodi Zorana Mamića, ukoliko posjeduje dokumente BiH neće biti izručen Hrvatskoj

19/05/2021
Foto: Pixsell

Hrvatska policija izdala je potjernicu nakon što se nija javio na izdržavanje kazne u Remetincu te je zvanično proglašen bjeguncem

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode operativnu akciju, a po Interpolovoj potjernici, a kako se saznaje, u toku je privođenje Zorana Mamića za kojim traga MUP Hrvatske i Interpol.

Mamić, državljanin BiH i Hrvatske, pravosnažno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Poput brata Zdravka, tražio je da kaznu služi u BiH u koju je stigao prošlog mjeseca.

Hrvatska policija izdala je potjernicu nakon što se nija javio na izdržavanje kazne u Remetincu te je zvanično proglašen bjeguncem.

Njegov brat Zdravko osuđen je na šest i po godina zatvora, Milan Pernar na tri godine i dva mjeseca, dok je Damir Vrbanović osuđen na tri godine zatvora.

Mamić će biti salušan u Sudu BiH, a za njegovu ekstradiciju potrebno je da, nakon što Hrvatska uputi potrebnu dokumentaciju i zahtjev, ministar pravde BiH potpiše tu odluku.

Ako ima validne dokumente o posjedovanju državljanstva BiH, Mamić, u skladu sa zakonskim propisima, neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.