BiH

kadrovi SDP-a

SIPA uhapsila Bektića, Sandžića i Hamzića zbog izbornih prevara u Srebrenici

01/12/2020
Foto: Ilustracija

Bektić je bio nosilac liste SDP-a na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle lišili su slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela i krivičnim djelima falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava – potvrdio je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Prema njegovim riječima, prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su pretresli šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Osumnjičene osobe su privedene u prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli i nad njima se vrši kriminalistička obrada – kazao je Miladinović.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Bego Bektić, predsjednik SDP-a Srebrenica, Muamer Sandžić i Enver Hamzić. Bektić je bio nosilac liste SDP-a na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.

Oni su ukrali identitete nekolicine osoba bošnjačke nacionalnosti koje su fiktivno prijavili za glasanje putem pošte iz Srbije u korist Mladena Grujičića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.